Polisavspärrningar i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

Polisen spärrade av två områden i Kristinehamn under morgonen, efter att två kvinnor blivit överfallna av en för dem okänd man.

– Under de tidiga morgontimmarna överfölls två kvinnor på olika platser av en för dem okänd person, säger Tommie Bodin till SVT Nyheter Värmland.

Tidningen GT var först med att rapportera om händelsen. Det ena avspärrade området ska vara i ett bostadsområde och Polisen har varit mycket förtegen kring insatsen.

– Vi bedriver ett operativt polisiärt arbete och vi ska se vad det kommer leda till. Mer än så kommer jag inte gå in på nu, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen till tidningen.

En man gripen

Runt lunchtid på söndagen kunde polisen ge mer information om händelsen och att det rörde sig om två överfall.

– Vi kunde efter ett intensivt polisarbete gripa en 38-årig man som misstänks för överfallen, säger Tommie Bodin.

Ytterligare personer kommer att höras i ärendet under dagen. Det finns inga uppgifter om att kvinnorna ska vara allvarligt skadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.