Foto: SVT

Polisen hittade vapen i stoppad bil

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick stopp på en bil som kört vingligt på riksväg 61 utanför Karlstad vid tvåtiden natten till fredagen. Efter att polisen hittat ett vapen i bilen greps både föraren och passageraren misstänkta för vapenbrott.

Polisen hade fått information om att en billist kört vingligt på riksväg 61 i höjd med Grava Kärne. Polisen kunde sen stoppa bilen mellan Hynboholm och Ilanda.

En kvinna i 25-årsåldern som var förare är misstänkt för rattfylleri påverkad av narkotika och en man i 25-årsåldern som var passagerare misstänks för ringa narkotikabrott.

När sen polisen kontrollerade bilen hittade patrullen någon typ av handeldvapen under ett säte.

– Det är i nuläget oklart om det är ett riktigt vapen men det är taget i beslag, uppger Christina Hallin, presstalesperson Polisen Bergslagen.

Kvinnan och mannen greps misstänkta för brott mot vapenlagen. Kvinnan blev under morgonen anhållen och senare också mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.