• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: SVT

Polisen söker efter dementa män i Västvärmland

Uppdaterad
Publicerad

Polisen genomför just nu en stor sökinsats i Koppom. En man i 80-årsåldern, som uppges vara dement, försvann från sin bostad under natten eller tidig morgon.

– Ett stort antal poliser är på plats och söker, även hundar används, säger Christina Hallin, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Enligt polisen brukar mannen inte tycka om att vara ute i skogen och man tror att han kan ha sökt sig till hus eller uthus för att söka värme.

– Eventuellt kommer försvaret ansluta och kanske Missing People, säger Christina Hallin.

Mannen har varit anmäld försvunnen en gång tidigare.

Polisen uppmanar boende i området att söka igenom uthus och liknande. Man ber också allmänheten att höra av sig om man sett mannen.

Ännu en man försvunnen

Samtidigt pågår ytterligare en sökinsats i Högvalta, där en annan 80-årig man, också han dement, har försvunnit från sitt hem. Mannen försvann runt 10.30-tiden på torsdagen.

– Vi söker efter honom med alla resurser vi har, flera poliser och även polishundar är på plats. Vi har till och med skickat ner hundar från Dalarna. Vi har inte gått upp med helikopter, eftersom det är för dimmigt, säger Stefan Dangardt, presstalesperson för polisregion Bergslagen.

Även vad gäller denne man uppmanar polisen grannar att söka igenom förråd och andra byggnader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.