Polisen utreder just nu en misstänkt våldtäkt på en gymnasieskola i Jönköpings län. Foto: TT

Polisen söker vittnen till våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker nu fler vittnen till den våldtäkt som ska ha skett på Fahlgrensgatan på Herrhagen i Karlstad i fredags. Material har säkrats i polisens tekniska undersökning men gärningsmannen saknas.

Det var vid elvatiden på fredagskvällen som en kvinna, på väg bort från Nöjesfabriken i Karlstad, kontaktades av en ung man. Kvinnan avböjde hans inviter men han följde efter henne. På Fahlgrensgatan ska sedan en fullbordad våldtäkt ha ägt rum. Det uppger polisen.

– Vi vill komma i kontakt med personer som kan ha sett denna kvinna för att också få en så bra beskrivning av mannen i hennes sällskap som möjligt, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har förhört både de drabbade kvinnan och flera vittnen men efterlyser fler vittnesuppgifter i jakten på våldtäktsmannen. Framför allt är det iakttagelser i samband med att kvinnan och den misstänkte våldtäktsmannen rörde sig längs Fahlgrensgatan i riktning mot Filaregatan som är av intresse.

– Mannen kan till att börja med ha följt efter på avstånd, men i vart fall mot slutet har de gått nära varandra. Det kan ha uppfattats som att de var ett par, skriver polisen.

Kvinnan var vid tillfället klädd i en beige kappa och bar en mörk handväska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.