Arkivbild Foto: TT

Polisen varnar för välklädda bedragare i Årjäng

Uppdaterad
Publicerad

Flera äldre personer har under måndagen kontaktats av en eller flera misstänkta bedragare i Årjäng. Enligt polisen handlar det om både dörrknackningar och telefonsamtal.

Så sent som i torsdags blev en 90-årig Årjängsbo bestulen av två personer som utgav sig för att vara försäljare.

På måndagen fick en äldre kvinna besök av påstridiga personer som ville komma in för att få vatten och socker. Kvinnan uppfattade det som att det handlade om två personer, och beskriver dem som propert klädda med kavaj.

– Damen i fråga var det krut i så hon slog igen dörren och kontaktade ett av sina barnbarn, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh i ett pressmeddelande.

Under måndagen har äldre personer i kommunen även blivit uppringda och fått besök av en man som felaktigt utger sig för att komma från hemtjänsten. Även där handlar det om en person klädd i kavaj.

Polisen har också fått in uppgifter om en man som ringt upp äldre och sagt att deras elskåp ska bytas. Enligt hyresvärden i fråga finns inga sådana planer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.