Nu hoppas polisen att fiolen ska vara en viktig del i att klara upp flera andra brott. Foto: Polisen/TT

Polisen vill lösa brott – med hjälp av en fiol

Publicerad

Tre män sitter anhållna i Värmland misstänkta för flera stölder. Nu hoppas polisen kunna nysta upp härvan – med hjälp av en fiol.

Det var på lördagen som polisen i Värmland stannade en bil i de norra delarna av länet. I bilen satt tre män tillsammans med en stor mängd misstänkt stöldgods.

– Två saker i bilen kunde vi direkt härleda till tidigare inbrott. Dessutom gjorde vi en husrannsakan där vi fann ytterligare stöldgods, säger Tommy Lindh, kommunikatör vid polisen region Bergslagen.

I bostaden fann polisen bland mycket annat en fiol. Och nu hoppas man att fiolen ska vara en viktig del i att klara upp flera andra brott.

– Det är ju ett ganska ovanligt stöldgods och vi tror att någon kan sakna den – men inte vet att den blivit stulen. Kan vi få reda på vem fiolen tillhör kanske vi kan få reda på var mycket av det andra stöldgodset också kommer ifrån, säger Tommy Lindh.

Efterlyser ägaren

Bland det misstänkta stöldgodset finns enligt polisen allt från motorsågar och verktyg till hudvårdsprodukter. En del av godset har man kunnat härleda till en stöld i Umeå.

– Det är möjligt att de tagit sig in via Finland och fortsatt söderut, säger Tommy Lindh.

Polisen i Värmland har gått ut med en efterlysning över vem som kan äga fiolen – och har bett sina kolleger i Umeå att göra samma sak.

– Det kan ju vara så att någon är utsatt utan att veta om det, konstaterar Tommy Lindh. ​

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer