Beslut om köpcentrum på Månsberget skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget beslut på torsdagskvällen om en detaljplan som gör det möjligt att bygga ett köpcentrum på Månsberget i Karlstad. Kommunfullmäktige bestämde istället att återremittera ärendet i en så kallad minoritetsåterremiss.

– Vi säger nej till handel på Månsberget. Precis som så många andra i Karlstad, säger Anders Tallgren (S), kommunalråd i opposition.

– Jag menar att vi hade hittat en bra balans för det här. Det är en väl avvägd detaljplan, säger kommunalrådet Erik Nilsson (KD).

Det blev en återremiss av förslaget om en ny detaljplan för området, trots att det troligtvis finns en majoritet bland politikerna i kommunfullmäktige för att säga ja till en ny detaljplan.

Skjuts på framtiden

30 av de 61 ledamöterna röstade för återremiss. Reglerna säger att det räcker med att en tredjedel av ledamöterna röstar för återremiss för att ärendet ska gå tillbaka till kommunen för beredning.

Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Sverigedemokraterna är för den detaljplan som lades fram. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Karlstadpartiet Livskvalitet är emot den.

Det är oklart när frågan nästa gång kommer upp i kommunfullmäktige för avgörande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer