Här, på Kronoparken, vill det blå-gröna styret i Karlstad sätta in ordningsvakter. Foto: SVT/TT

Politikerna vill ha ordningsvakter på Våxnäs och Kronoparken

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads kommunsstyrelse vill sätta in ordningsvakter på Våxnäs och Kronoparken.
”Det är oerhört viktigt att samhället markerar mot de kriminella och otrygghetsskapande element som nu agerar i vissa av våra stadsdelar” skriver det blå-gröna styret i ett pressmeddelande.

Kommunledningskontoret har fått i uppdrag att ta fram en ansökan om polistillstånd för att klassa Våxnäs och Kronoparken som LOV 3-områden. Det skulle i så fall innebära att ordningsvakter får patrullera där, inom ett begränsat område och på utsatta tider.

Det blå-gröna styret vill också ta efter en arbetsmodell från Göteborg, där man i Gamlestaden gjort en satsning för att stävja narkotikarelaterad brottslighet. Modellen går ut på att Trygghetscentrum ska arbeta samarbeta med fastighetsägare, föreningar, polisen och andra aktörer för att skapa tryggare områden i stadsdelarna.

Kommunstyrelsen beslutade också att starta projektet Vuxna för trygghet i Karlstad. Ett ekonomiskt bidrag på 800 000 som ska fixa fler trygghetsskapande aktiviteter på otrygga platser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer