Kön ringlade lång till ponnyridningen. Foto: SVT

Ponnyridning lockade på Hästens dag

Uppdaterad
Publicerad

För sjätte året i rad firades Hästens dag på Kils hästcenter på Hannäsudden, som en avslutning på Kil hela veckan.

Under dagen visade flera föreningar upp bland annat sportkörning, brukskörning och hoppning. En av grenarna i sportkörningen är Maraton, där ekipaget kör genom ett hinder som består av ett flertal fasta element som man ska passera så snabbt som möjligt.

– Det är fart och fläkt, det är sladdar och vi har en av våra bästa maratonkuskar som visar upp det här idag, så det är spektakulärt, säger Britt Lööv på Kils Hästcenter Hannäs.

Men det som stod i centrum under dagen, och som lockade flest besökare, var ändå ponnyridningen. Kön ringlade sig lång när barnen förväntansfullt stod och väntade på sin tur.

– Det är ju väldigt många barn som inte har möjlighet att gå på ridskola, eller kanske inte vågar. Men de är ändå nyfikna och tycker det är jättekul. De kommer att komma ihåg det här i flera veckor efteråt, säger Britt Lööv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.