Testkapaciteten är hårt belastad i länet, därför är det nu av största vikt att endast de med symptom testar sig, menar samordnaren för covid-testningen i länet. Foto: SVT

Nu kan föräldrar provta sina barn vid teststationerna

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag lördag kan vårdnadshavare boka tid för barn mellan sex och 12 år för egenprovtagning vid teststationerna i länet. Tidigare har barn endast kunnat testa sig för covid-19 på vårdcentralerna.

– Det har uppstått väntetider och många som ringt har varit bekymrade över att de inte fått tid att provta sina barn, säger chefsläkare Charlotta Nelsson.

Enligt Nelsson har behovet av provtagning ökat stadigt både i regionen och i landet. Redan första helgen med egenprovtaging för barn har många bokat.

– Redan igår var det ganska fullt på stationerna under helgen. Det finns tider på stationerna utanför Karlstad och nästa vecka finns det gott om tider.

Hör chefsläkare Charlotta Nelsson berätta i klippet hur man provtar sitt barn och om den ökade testningen kommer påverka svarstiderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet