Premiärmingel för Lerins lärlingarna

Uppdaterad
Publicerad

Det är knappast någon överdrift att säga att serien Lerins lärlingar vann publikens hjärtan förra våren. Nästa vecka startar säsong två, där Lars och maken Junior överraskar lärlingarna med en resa till Brasilien.

Idag var det smygpremiär för den nya säsongen i Stockholm och alla lärlingar fanns på plats och minglade.

Per Anteryd kliver av bussen i Stockholm vid bio Capitol på St Eriksgatan. Han vinkar världsvant till pressen som väntar. Han minns tillbaka på äventyret, lärlingarnas resa till Brasilien.

– Det var väldigt nervöst faktiskt, jag har aldrig flugit förr, sen var jag även rädd att komma dit då på grund av alla sjukdomar och djur där, säger han.

Dennis Hjalmarsson tyckte Brasilien var ganska trevligt.

– Det var så väldigt varmt!

Gillar du inte värmen?

– Ibland, men bara inte när man får solbrännan precis. Jag är inte så mycket att va ute på stränder, jag är mer som en fisk på torra land!

– Serien har betytt så mycket både för mig och för lärlingarna! Det växte fram en sådan fin vänskap och det var så fantastiskt med all kärlek från tittarna. Vår gemenskap försvann inte när tv-kamerorna slocknade, vi har fortsatt att ses en gång i veckan sedan dess. Den här gången blir det ett konstäventyr i sambatakt, säger Lars Lerin.

Den nya säsongen innebär även en ny termin av konstskolan på den dagliga verksamheten i Karlstad. Terminen avslutas sen med en karneval på Karlstads gator, inspirerade av resan till Brasilien.

Lerins lärlingar i Brasilien har premiär i SVT1 och SVT Play onsdag 27 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.