Foto: SVT

Publikbeskedet välkommet för förlustdrabbade CCC

Uppdaterad
Publicerad

– Vi står väl förberedda att ta emot större grupper på ett säkert sätt, säger Mattias Nord VD för Karlstad CCC.  Dagens besked om höjt publiktak kan få stor betydelse för Karlstad CCC som hittills i år tappat bokningar för 20 miljoner kronor till följd av coronapandemin.

Från och med 1 november träder nya riktlinjer i kraft som innebär att publiktaket på allmänna sammankonster höjs från 50 till max 300 personer. Beskedet gäller för sittande publik med minst en meters mellanrum. 

– Det är ju en jättestor förändring som öppnar upp möjligheter för oss, säger Mattias Nord.

På Karlstad CCC har man sedan länge förberett sig på att kunna ta emot större grupper på ett säkert sätt. Nu gäller det bara att bokningarna kommer också.

– Vi hoppas få höra ifrån konsertarrangörer, konferens- och kongressgrupper.

”Viktigt att vi hjälps åt att ta ansvar”

Mattias Nord hade helst sett att publiktaket hade anpassats efter storleken på varje anläggning istället för ett gemensamt antal i hela landet.

– Jag tycker fortfarande en procentuell andel av kapaciteten i varje anläggning hade varit rimligare. Han tillägger:

– Jag tycker också det är viktigt att vi alla tar ett gemensamt ansvar för säkerheten nu när vi får den här möjligheten.

Oavsett om bokningarna börjar trilla in nu så väntar stora förluster för Karlstads CCC i år. Hittills har man tappat bokningar för cirka 20 miljoner kronor och prognosen för året pekar på 25 miljoner i förlust av den årliga omsättningen på cirka 45 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer