Kent Johansson och Mikael Westman var först i kön när publiken släpptes in på Höljes motorstadion. Morgan Östlund, general manager, ser fram emot helgens rallycrosstävlingar. Foto: Johan Hedlund/SVT

Publiken tillbaka i Höljes – men färre än förväntat

Uppdaterad
Publicerad

Förra året blev de stora rallycrosstävlingarna i Höljes helt publikfria. I år släpps 4 000 åskådare in – men det är inte lapp på luckan än.

– Det blir ingen vanlig ”Magic weekend” i år heller, säger tävlingens general manager Morgan Östlund.

Mer än hälften av biljetterna är åtminstone sålda och hopp finns fortfarande om att alla ska gå åt när det vankas stortävlingar med  VM och EM i rallycross.

Många svenska segerkandidater finns i startfältet, som VM-förarna Johan Kristoffersson samt bröderna Timmy och Kevin Hansen.

Coronaviruset i Värmland

Först i kön

Klockan 12 på torsdagen öppnades grindarna för de som har köpt biljett och först i kön var Kent Johansson från Roslagen och Mikael Westman som rest hela vägen från Arvidsjaur.

Se Morgan Östlund berätta mer om helgens tävlingar och publikläget samt se den långa karavanen av husbilar som äntrade motorstadion på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet