Morgan Östlund om tankarna inför VM-deltävlingen den 2-4 juli samt vad ännu ett publikfritt år får för betydelse för föreningens ekonomi. Foto: SVT

Publikfesten uteblir i Höljes för andra året i rad

Uppdaterad
Publicerad

Höljes VM-tävling i rallycross har lockat närmare 50 000 åskådare de senaste åren men i fjol fick publikfesten ett abrupt slut på grund av coronapandemin.

Och även i år kommer tävlingen med största säkerhet att köras inför enbart de närmast sörjande.

– Vi planerar för det, säger Morgan Östlund, ordförande i Finnskoga MK och general manager för VM-tävlingen.

2013, då rallycrossen ännu inte hade fått VM-status, kom 29 200 besökare till tävlingarna i Höljes.

Med VM-statusen följde ett rejält uppsving och 2018 kunde ett nytt publikrekord på 51 600 åskådare noteras. 2019 sjönk siffrorna tillbaka till 48 350 men det var ingenting mot vad som väntade 2020.

Då släpptes ingen publik över huvud taget in på motorstadion under tävlingen.

Planerar för publikfritt

Länge hoppades Morgan Östlund och hans kollegor i Finnskoga MK att de skulle kunna välkomna tillbaka publiken till sommarens tävling men det hoppet är nu ute.

För tillfället planeras för en publikfri tävling även om det finns visst hopp om att släppa in fler än dagens tillåtna åtta åskådare.

I videon berättar Morgan Östlund mer om tankarna inför VM-deltävlingen den 2-4 juli samt vad ännu ett publikfritt år får för betydelse för föreningens ekonomi.

Rallycross-VM 2021

12-13 juni: Hell, Norge.

2-4 juli: Höljes, Sverige.

23-24 juli: Barcelona, Spanien.

31 juli-1 augusti: Nürburgring, Tyskland.

3-5 september: Lohéac, Frankrike.

18-19 september: Riga, Lettland.

9-10 oktober: Spa, Belgien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.