”Har varit svårt när restiktionerna varit inkonsekventa”, säger Leif Stinnerbom, chef vid Västanå teater, om de begränsningar som har gjorts till följd av pandemin i Sverige. Foto: SVT

Publiktaket tas bort – precis när Västanå teaters sommarsäsong slutar

Uppdaterad
Publicerad

Deltagartaket för allmänna och privata sammankomster tas bort från och med den 29 september, meddelade Folkhälsomyndigheten under tisdagen. Beskedet togs emot med glädje av Leif Stinnerbom, teaterchef vid Västanå teater.

– Hoppas att smittan håller sig på en låg nivå och inte ökar igen, säger han

Precis som för många kultuinstitutioner kom pandemin som en nådastöt mot Västanå teater och Berättarladan i Rottneros. Sedan midsommar har man dock kunnat ta emot publik igen, men restriktionerna är alltjämt märkbara.

Men nu skönjer Sverige ett slut på begränsningarna, åtminstone kom under tisdagen ett planerat datum för när restriktionerna ska lyftas. 29 september är det tänkt att deltagartaket ska ryka.

Coronaviruset i Värmland

– Det kommer ju precis när vi slutar spela den stora sommarföreställningen, säger teaterchef Leif Stinnerbom.

Hör Leif Stinnerbom berätta i klippet vad han tänker om att publiktaket tas bort.

Från den 29 september gäller följande:

• Deltagartak för allmänna sammankomster tas bort – och även för privata sammankomster. Även avståndskrav mellan sittplatser försvinner.

• Råden om att jobba hemifrån tas bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet