Det är Kristinehamnsfotografen Bengt Löfgren som gjort en nostalgitripp till åttiotalets Kristinehamn. Punken och pudelrockens tid. Foto: SVT

Punk och pudelrock ställs ut i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

Punk, pudelrock och fanzines. Det är huvudingredienserna i en ny utställning som öppnar på Kristinehamns historiska på lördag.

Det är Kristinehamnsfotografen Bengt Löfgren som gjort en nostalgitripp till åttiotalets Kristinehamn. Punken och pudelrockens tid.

– När jag gjorde filmen club zebra för fem år sen så fick jag massa material över som jag nu klippt ihop till en film. Jag hittade också massor av negativ från tiden då jag var ute och fotade olika band och konserter, säger Bengt Löfgren.

Stark rörelse i Kristinehamn

Med band som Skäms, Avskum och Arabens anus frodades punken i Kristinehamn. Många band bildades, oavsett om medlemmarna kunde spela eller inte.

– Kristinehamn på 80-talet var otroligt kreativt. Punkrörelsen växte sig av någon anledning jättestark här. The sky was the limit – inget var omöjigt. Det var en underbar tid, säger Bengt Löfgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.