Från och med 2022 kan de röda stugorna med vita knutar i Värmland bytas ut mot liknande kulisser i norra Sverige i samband med Svenska rallyt. I klippet berättar rallyts vd Glenn Olsson om flyttplanerna. Foto: Micke Fransson/TT

Rallyts flyttplaner tar tydligare form

Uppdaterad
Publicerad

Svenska rallyt har tydliga krav på sig att leverera snösäkra VM-deltävlingar och har sedan en tid tillbaka undersökt möjligheterna att lämna Värmland och flytta norrut i Sverige.

Nu tar de planerna tydligare form.

Nästa vecka kommer rallyts vd Glenn Olsson att resa norrut och träffa representanter för tre av de regionerna som är villiga att ta över VM-arrangemanget, Österund, Luleå och Umeå.

Men det finns fortfarande en chans att rallyt stannar i Värmland efter 2021. Möjligheterna att involvera Dalarna igen undersöks.

Kontrakt till 2022

Svenska rallyt har kontrakt som VM-arrangör till och med 2022 och just nu förbereds nästa års tävling, som ska ha Värmland som bas men förhoppningsvis köra sträckorna i snösäkrare områden.

Se Glenn Olsson berätta om flyttplanerna i videon här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.