Foto: TT

Rånare gripen i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

En gärningsman rånade vid 14-tiden ett apotek i centrala Karlskoga. Personalen blev hotad med kniv men ingen kom till fysisk skada, enligt polisen.

Den misstänkte gärningsmannen uppges vara i 35-årsåldern. Han ska ha hotat apotekspersonal med kniv och fått med sig narkotikaklassad medicin.

– Personalen är chockade, det här har varit väldigt obehagligt för dem. Och det är väl snarare det han utsatt personalen för än det han fick med sig som höjer straffvärden, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Kläder och stödskena

Han försvann till fots från platsen. Enligt signalement från polisen bar mannen mjukisbyxor, luvtröja och en stödskena på ena benet.

Vid 14.30-tiden fann polisen kläder och stödskenan som man misstänker tillhör gärningsmannen på en toalett i centrum. Man anträffade även en rullstol på samma plats.

– Utredningsläget är gott, vi har en idé om hur vi ska lösa det. Vi har en hel del att gå på och nu när vi har kläderna har vi också gärningsmannens DNA.

Enligt polisen greps en misstänkt person i sin bostad under eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.