Foto: SVT

Rånförsöket i Sunne: Polisen vill ha tips från allmänheten

Uppdaterad
Publicerad

Rånarna tog sig in i mannens bostad mitt på dagen och misshandlade honom grovt i sina försök att tilltvinga sig hans värdesaker. Nu vill polisen ha tips från allmänheten för att få fast gärningsmännen.

Enligt polisen var det flera, för brottsoffret okända, personer som tog sig in i huset, som ligger i ett villaområde i Sunne.

– Det rör som om mer än en men mindre än fem, sa polisens presstalesperson Christina Hallin igår, torsdag.

Polisen vill ha tips

Polisens förundersökningsledare Mikael Asker uppger att det idag, fredag, inte finns någon misstänkt.

– Vi fortsätter med vittnesförhör och dörrknackning. Då detta skedde vid lunchtid igår bör det rimligtvis finnas personer som har gjort iakttagelser som kan vara intressanta, säger han.

Det har också kommit en ett antal tips som polisen jobbar med och man vill gärna ha in fler tips – både vad som rör personer eller fordon som skulle kunna ha med brottet att göra.

Enligt polisen har gärningspersonerna beskrivits vara två män i åldersspannet 30 – 40 år. De lämnade platsen till fots men har troligen tagit sig till ett fordon som de lämnat området i.

Grovt rånförsök

Händelsen rubriceras i nuläget som försök till grovt rån, grov misshandel och grovt olaga hot.

Den misshandlade mannen fick föras till sjukhus, men var efter händelsen vid tillräckligt medvetande för att bli förhörd av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.