Hindustan Times är en av många som rapporterat om den udda satsningen på Bord för en i Ransäter. Foto: SVT

Ransätersrestaurangen uppmärksammad världen över

Uppdaterad
Publicerad
Amerikanska tevejättarna CNN och Fox News, Hindustan Times i Indien och engelska The Telgraph är några av de internationella medier som uppmärksammat satsningen på ett bord för en i Ransäter.

Om man söker på Linda Karlsson och Rasmus Perssons Bord för en på internet dyker tusentals träffar upp på olika nyhetssajter runt om i världen. Och det är inte några småspelare i mediebranschen som uppmärksammat den udda satsningen som paret gjort i Ransäter.

– Vi är helt överväldigade, säger Linda Karlsson.

Hon berättar att sedan deras satsning uppmärksammades i CNN och ansedda Food & Wine för runt en månad sedan har de gett minst en intervju om dagen.

– Det är kul att få sätta lilla Ransäter på kartan. Det är ett vackert område som är värt att uppmärksamma, säger Linda Karlsson.

Men i grunden handlar Bord för en om att visa att omvärldens biild av Sverige under coronapandemin inte är rättvisande. I många länder framställs det som att allt är öppet och att allt rullar på som vanligt och att Sverige valt fel väg.

– Vi vill påminna om att ingen har svaret på vem som har rätt eller fel, säger Linda Karlsson som gärna vill kunna öppna fler restauranger på temat Bord för en.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer