Johnnie Lindgren berättar kring hållbarhetstänket och eleven Liv säger vad hon tycker om rastboden. Foto: SVT

Rastboden på Dallidenskolan i Kil lockar till rörelse

Uppdaterad
Publicerad

Idrottsläraren Johnnie Lindgren har med hjälp av sina kollegor, engagerade föräldrar och givmilda värmlänningar skapat rastboden på Dallidenskolan i Kil. Där finns alla möjliga leksaker och sportutrustning för barnen att använda.

– Jag har åkt runt hela Värmland för att hämta saker som vi fått från människor och företag som velat hjälpa till och skänka saker till rastboden, säger idrottsläraren och eldsjälen Johnnie Lindgren.

Rastboden har snart funnits i ett år och erbjuder allt ifrån minigolf, schackspel och dansmattor, ja det är bara några exempel. Syftet är att stimulera till rörelse och göra rasterna till positiva stunder under skoldagen för eleverna. Men även under sportlovet kan de barn som går på fritids använda rastbodens utbud.

Rastboden har också ett hållbarhetskoncept som Johnnie berättar mer om i klippet ovan. Där hör vi också bland andra eleven Liv berätta vad hon tycker om rastboden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.