Regerings-nej till Katrineberg

Publicerad

Regeringen beslutade på sitt sammanträde på torsdagen att säga nej till det planerade och omdebatterade bygget av 750 lägenheter på strandskyddat område på Katrineberg i Karlstad.

Regeringsbeslutet som NWT var först att rapportera om kom efter tre års väntan.

Detaljplanen för området antogs hösten 2015 och upphävdes av länsstyrelsen kort därefter, ett beslut som kommunen alltså överklagade till regeringen.

– Det är det beslut som legat längst av alla och väntat på ett avgörande, säger ett besviket kommunalråd Per-Samuel Nisser (M) till SVT på torsdagkvällen.

– Vi har fått beskedet att vi inte får bygga, men vi vet ännu inte hur de argumenterar, om det finns någon typ av öppning.

Vad betyder det här beskedet?

- Det här är en viktig del av utvecklingen i Karlstad. Vi har lagt ner mycket arbete och resurser och jag är väldigt besviken. Regeringen är väldigt tydlig med att vi måste bygga bostäder, och så fattar de ett sånt här beslut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer