Regionen polisanmäler näthat efter FBK-kritik

Uppdaterad
Publicerad

I en P4 Värmland-intervju i fredags kritiserade Region Värmlands jämställdhetsstrateg Marianne Nilsson att Färjestads SHL-lag spelade 50 Cents låt ”P.I.M.P.” i omklädningsrummet.

Därefter följde en hatstorm mot Nilsson som nu leder till att regionen polisanmäler.

Nyheten publicerades först av P4 Värmland, följdes upp av kvällstidningarna Aftonbladet och Expressen och spreds på sociala medier. Det ledde enligt Region Värmland till en våg av hätska kommentarer och personangrepp mot Marianne Nilsson.

– Vi kan inte tolerera att våra medarbetare utsätts för hat eller hot och har därför gjort en polisanmälan. Det är en markering, vi ska aldrig behöva utstå kränkningar och hot när vi utför våra uppdrag. Vi lyssnar på kritik men vi kan inte acceptera att den här typen av påhopp underminerar samtalet, säger Peter Bäckstrand, regiondirektör, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.