Hillringsbergs Rehabcenter brann ner till grunden på lördagskvällen men verksamheten med klienterna kommer att fortsätta i andra lokaler på platsen Foto: svt

Rehabcenter drabbat av branden – huset totalförstört

Uppdaterad
Publicerad

Hillringsbergs rehabcenters huvudbyggnad med åtta lägenheter brann ner till grunden på lördagskvällen. Ingen klient skadades men branden innebär ett stort avbräck för verksamheten i HVB-hemmet.

– Det blir en stor sorg, säger föreståndaren Karolina Midböe.

Den man i 50-årsåldern som greps på plats på lördagskvällen är nu anhållen misstänkt för grov mordbrand.

– Exakt vad anledningen till det är kan jag inte gå in på men det finns omständigheter i inledningen av det här som gör att vi misstänker honom för det brottet, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Verksamheten fortsätter

Även om förlusten av huvudbyggnaden är ett hårt slag för HVB-hemmet Hillringsbergs rehabcenter så kommer klienterna att fortsätta att tas om hand på plats.

– Vi är väldigt tacksamma för vi har ju andra lokaler, stora bra andra hus som vi bara omlokaliserar till så verksamheten fortsätter, förklarar föreståndaren Karolina Midböe.

Hör Karolina Midböe berätta mer om branden och hur rehabcentret påverkas i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.