Göran i Säffle satsar på julbelysning till varje pris: ”Sparar hellre in på något annat”

Publicerad

Några extra tusenlappar på elräkningen blir det. Julsäsongen är här och Göran Olsson i Säffle har satt upp över 20 000 lampor i sin trädgård. Men försöken att pruta hos elbolaget har inte varit framgångsrika.

– Det var mest på skämt jag frågade men det var kalla handen, säger Göran.

I Säffle finns flera invånare som inte räds de rekordhöga elpriserna när de dekorerar inför julen. Göran Olsson, som haft julbelysning som hobby under många år, räknar med ytterligare några tusenlappar på elräkningen denna gång.

– Det här är ju min hobby, så det är det värt, säger han

”Ett par lampor till”

Vanligtvis brukar räkningen bli 2 000 kronor högre i december, på grund av allt extra pynt.

– Varje år säger jag att nu får det räcka, men det slutar ändå med att det blir ett par lampor till i alla fall, säger Göran Olsson.

När han tecknar nytt elavtal brukar han nämna den extra belysningen under jultiden, i hopp om att kunna få ett bättre pris – något som dock fått kalla handen.

Se några av de mest julpyntade husen i Säffle och hör Göran berätta om hur han försökte pruta hos kraftleverantören i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.