Foto: SVT

Rekordmånga åsikter om Muminland på Skutberget

Publicerad

Cirka 2 000 åsikter kom in under Karlstads kommuns samråd inför en etablering av ett Muminland på Skutberget. Det är rekordmånga, enligt Marianne Andersson, som är näringslivsstrateg vid Karlstads kommun.
– Fantastiskt att det är ett sådan engagemang, att folk vill vara med och tycka och delta i processen, säger hon.

Nu håller kommunen på att sammanställa alla åsikter som kommit in, men redan nu kan man konstatera att de allra flesta är negativa.

– Tar du bara synpunkterna så är en övervägande del negativa, men en hel del är också positiva.

”Det var väntat”

Erik Nilsson (KD), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden, säger att han inte är överraskad över att så många åsikter kommit in och att de flesta är negativa.

– Det var väntat. Men ändå överraskande att det kommit in så många positiva synpunkter. Det brukar det inte göra när vi har detaljplaner ute på samråd,säger han.

Ut på granskning

Nu ska planförslaget ut på granskning, sedan ska stadsbyggnadsnämnden och kommunfullmäktige ta de avgörande besluten. Tanken är att alla politiska beslut ska vara tagna i höst.

Enligt Erik Nilsson kommer politikerna att lyssna på och ta hänsyn till de synpunkter som kommit in.

– Det som är relevant ska vi lyssna på. Det är därför vi har samråd och sedan en granskning. Det är för att få in synpunkter och åsikter som vi kanske inte har tänkt på från första början.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se SVT:s korta sammanfattning av vad Muminfrågan egentligen handlar om. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet