Restaurang Båten Foto: SVT

Restaurang Båten lägger ner

Publicerad

Restaurang båten i Karlstad lägger ner.
Enligt ägaren är det ekonomin som nu tagit knäcken på verksamheten.

Den flytande restaurangen Båten ligger i Klarälven vid Residensparken i centrala Karlstad. År 2009 var Andree Oskarsson med och tog över Pråmen som fick det nya namnet Båten. Restaurangen har varit omdiskuterad och klagomål har florerat om högljudda spelningar och om att skutan är ful.

År 2013 miste restaurangen sitt serveringstillstånd efter att ha serverat alkohol på operan i Karlstad utan tillstånd. Beslutet revs dock senare upp av Förvaltningsrätten som ansåg att en varning räckte för det inträffade.

”Bär sig inte ekonomiskt”

Kommunen har också haft planer på att flytta Båten i samband med att Residenstorget ska upprustas – men restaurangen fick till slut tillstånd att ligga kvar fram till år 2019.

Historiken är enligt ägaren dock inte anledningen till att restaurangen nu stänger.

– Det bär sig inte ekonomiskt. Det känns väldigt tråkigt. Det har varit tufft genom åren. Vi har trott på verksamheten men konkurrensen är tuff och har blivit värre för varje år, säger Andree Oskarsson

Kommande helg blir den sista som båten håller öppet. På sociala medier kommenterar ägarna beslutet.

Stor sorg

”Det är med stor sorg i hjärtat som vi måste meddela att helgen som kommer 11-12 november, är Båtens sista helg någonsin. Vi har bestämt oss för att stänga ner. Vi vill tacka alla gäster, djs och band som vi haft förmånen att lära känna genom åren.”
 

Planerade spelningar och bokade gäster för kommande julbord är redan avbokade. Vad som händer med skutan framöver vill ägaren inte kommentera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer