Färjestads vd Stefan Larsson. Foto: Bengt Hedin/SVT

Restriktioner med tomma läktare slår stenhårt mot Färjestad

Publicerad

Färjestad BK är på väg mot ett rekordstort minusresultat.

– Det här är ett tufft ekonomiskt år. Det gör ont i ett idrottshjärta att se tomma läktare. säger Färjestads vd Stefan Larsson.

Några exakta siffror finns inte, men en uppskattning är att det handlar om ett minusresultat på runt 20 miljoner kronor till följd av coronapandemin och de restriktioner som bland annat gör att laget spelar utan publik.

– Men exakt hur det blir vet vi inte, det är många osäkra parametrar, säger Stefan Larsson.

Extra medlemsmöte i veckan

På torsdag har klubben bjudit in till ett extra medlemsmöte. Bland annat ska klubbledningen svara på frågor från oroliga medlemmar om allt från ekonomi till varför man inte levt upp till förväntningarna rent sportsligt.

– Men det är inte något krismöte. Det är naturligt att ha en transparent dialog med våra medlemmar, säger Stefan Larsson.

Hoppas på slutspel med publik

Restriktioner med bland annat spel inför tomma läktare har slagit hårt mot många SHL-klubbar, men Stefan Larsson hoppas och tror att det trots det ska kunna släppas in publik när det blir dags för slutspel senare i vår.

– Restriktionerna bör rimligen lätta när vaccinationerna tar fart och det är inte helt osannolikt att vi i någon form, i någon tappning, kan ha lite publik på läktarna framöver, säger han.

Krävs sportslig uppryckning

Men Färjestad har också sportsliga problem. Laget ligger just nu klart under målsättningen att vara bland de sex första lagen i ligan. Det krävs en uppryckning för att laget ska gå till slutspel.

– Toppsexplatsen finns där runt hörnet men vi behöver vara bättre i våra prestationer för att det ska leda till poäng och segrar, det är vårt uppdrag och vårt jobb, säger Färjestadstränaren Johan Pennerborn.

Målsättningen att nå slutspel som ett av de sex topplagen ligger fast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.