Foto: Fanni Olin Dahl/TT

Rigmor Gustafsson ny professor på Ingesund

Uppdaterad
Publicerad
Under onsdagen fattades beslutet att inrätta en ny professur på Musikhögskolan Ingesund.

Wettergrensprofessuren, upprättad efter den stiftelse som finansierar posten, kommer de första två åren innehas av jazzsångerskan och alumnen Rigmor Gustafsson.

– För studenter och lärare vid Musikhögskolan Ingesund betyder det här väldigt mycket. Det som är extra roligt är ju att Rigmor är tidigare student och alumn här, säger Carina Hauge-Rouass, prefekt för Institutionen för konstnärliga studier vid Karlstads universitet, i ett pressmeddelande.

Inget nytt samarbete

Rigmor Gustafsson har samarbetat med musikhögskolan flera gånger tidigare, framförallt med storbandet. Samarbetet kommer att utvidgas i och med den nya professuren, som hon tillträder i september i år.

– Det här innebär en kvalitetshöjning för både studenter och lärare, säger Carina Hauge-Rouass. Det kommer till exempel att handla om masterclasses och deltagande i olika projekt. Vi kommer att planera upplägget mer konkret tillsammans med Rigmor. Vi ser också fram emot att hon delar med sig av sina erfarenheter som professionell i en hårt konkurrensutsatt miljö. Hon är en kompetent och hårt arbetade person, som samtidigt är mycket ödmjuk i sin framtoning, så hon är en fantastisk förebild, säger Carina Hauge-Rouass.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer