Robert Halvarsson. Foto: Camilla Kylin

Robert Halvarsson föreslås bli nytt språkrör för MP i Karlstad

Publicerad

Valberedningen föreslår Robert Halvarsson som nytt språkrör för Miljöpartiet i Karlstad.

Det finns tre kandidater till posten som språkrör för Miljöpartiet i Karlstad och på torsdagen gav valberedningen besked om sitt förslag, Robert Halvarsson, 38 år. Han är inkluderande och lyssnande, har en djup förståelse och omtanke för de utsatta i samhället och en kommunikativ stil som sticker ut, skriver man i ett pressmeddelande.

– Det är jätteroligt att få förtroendet att bli föreslagen. Och lite nervöst, jag har ju två medkandidater och det är medlemmarna som bestämmer, säger Robert Halvarsson.

Vad kan du tillföra på posten?

– Utöver de miljö- och klimatpolitiska intressen som Miljöpartiet står för jobbar jag med frågor om solidaritet, som jag tror jag kan konkretisera och driva. Det är viktigt, när det även finns människor som har det svårt, att vara till för alla som bor i Karlstad.

Vilken när den viktigaste frågan?

– Jag får nog säga den psykiska hälsan. Vi behöver känna oss delaktiga när den fysiska tillvaron förändrats så. Det hänger samman med frågan om demokrati, att människor känner sig trygga och vågar uttrycka sina åsikter. Det är ganska polariserat idag och där tror jag Miljöpartiet kan förmedla hopp, att det går att påverka det som är dåligt i samhället.

Medlemmarna i Miljöpartiet i Karlstad väljer nytt språkrör på årsmötet 11 mars.

Robert Halvarsson, politisk sekreterare för Miljöpartiet i Karlstad, ledamot i Vård- och omsorgsnämnden, ersättare i Kommunfullmäktige och ersättare i Regionfullmäktige

Torbjörn Nilsson, ledamot i kommunfullmäktige och ordförande i miljönämnden

Sebastian Örgesvik, sammankallande för Miljöpartiet i Karlstad och ersättare i Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer