Foto: Arkivfoto

Rökare tvingas flytta – förpestade omgivningen

Publicerad

En rökande kvinna i 70-årsåldern tvingas flytta från sin bostad efter att Hyresnämnden slagit fast att hennes rökning utsatte grannarna för luktstörningar.

Den rökande kvinnans grannar fick nog av röklukten och hotade den privata hyresvärden med att flytta om inget gjordes. Hyresvärden varnade kvinnan flera gånger men när inget hände vände sig den till Hyresnämnden som nu gett hyresvärden rätt. Det skriver tidningen Hem&Hyra.

Rökte i entrén

Luktstörningarna bestod i att kvinnan stod i entrén med porten öppen och rökte flera gånger om dagen. Kvinnan medger detta men menar att hon stod där för att hyresvärden tidigare sagt att hon inte fick stå på balkongen och röka. Enligt hyresvärden förpestade hon luften i trapphuset genom sin rökning.

Brand i soffa

Till saken hör att det under 2017 inträffade en brand i en soffa hos den rökande kvinnan. Hyresvärden har hävdat att den orsakats av en glömd cigarett. Grannarna har också vittnat om att de hittat glödande cigaretter i trapphuset.

Beteendet en brandfara

I sitt beslut skriver Hyresnämnden att kvinnan utsatt grannarna för lång och omfattande luktstörning på ett sätt som inte kan tålas och att hennes beteende inneburit en brandfara. Med det tvingas hon alltså flytta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer