Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Charlotte Hansson (S) om hur hon ser på Edaskolornas framtid. Foto: TT/SVT

(S) ger inga besked om skolorna i Eda före valet

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Eda tänker inte ge besked om skolorna i kommunen före valet. Det säger Charlotte Hansson, partiets toppnamn och kommunalrådskandidat inför valet i september.

– Det är en process som Socialdemokraterna måste ta först inom partiet, säger hon.

Hon vet inte hur Socialdemokraternas förslag om skolorna kommer att se ut.

Kommer det finnas före valet?

Valet 2022 Värmland

– Nej.

Charlotte Hansson är dagverksamhetsansvarig i Kongsvinger kommun, hon är från Sandefjord i Norge. Nu bor hon sedan elva år tillbaka i Charlottenberg och hoppas på att bli nästa kommunalråd i Eda.

Vill driva flera frågor

Hon säger att det är flera frågor som hon vill driva. Dels handlar det om att förbättra näringslivsklimatet i kommunen, dels om insatser för barnens villkor i skolan och på fritiden. I Eda har en skolutredning gjorts med förslag om centralisering av årskurser till Gunnarsbyskolan i Charlottenberg.

Flera partier vill bevara skolorna

Flera partier: Centerpartiet, Hela Edas lista och nya Sjukvårdspartiet vill bevara den nuvarande skolstrukturen med skolor i Charlottenberg, Åmotfors, Koppom och Adolfsfors/Köla.

Men Socialdemokraterna tänker inte ge klara besked före valet.

I klippet berättar Charlotte Hansson (S) om hur hon ser på frågan om skolorna i Eda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet