Foto: SVT

S-kritik mot FBK-avtal

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad kommun beslutade idag att teckna ett marknadsföringsavtal med Färjestad BK. Avtalet omfattar 280 000 kronor per år för representationslogen, utöver de 7,8 miljoner kronor som avtalades i vintras. Men oppositionen är kritisk och kallar avtalet oseriöst och inkonsekvent.

Oppositionsråd Anders Tallgren (S) anser att det känns tveksamt att teckna avtal om en representationsloge i coronatider då logen knappt går att använda.

– Vi röstade nej till avtalet idag för vi tycker inte att kommunen får valuta för pengarna när de inte kan ses i en trång loge i coronatider, säger Anders Tallgren (S).

Förut fanns avtalet om logen inom ramavtalet men nu är det utlyft och Tallgren anser att detta avtal inte skulle ha tecknats när man fullt ut inte kan använda logen.

”Inte konsekvent”

Tallgren skriver också att detta beslut kommer samtidigt som styret i nyligen meddelat att man tänker säga nej till ett avtal med Karlstad Fotboll med motivet att man inte tecknar marknadsföringsavtal just nu.

Tallgren kallar det hela för oseriöst och inkonsekvent agerande av det blågröna minoritetsstyret.

”Ingen anledning att bryta avtalet”

Per-Inge Lidén (MP) är ordförande i Karlstad Stadshus AB där beslutet togs idag.

– Vi har haft avtal med Färjestad kring den här logen i 20 år och tycker att logen kan användas även i dessa tider även om vi just nu kan vara färre där. Det känns bra att kunna prata med folk i detta sammanhang som logen ger och vi har en sol på logen som marknadsför Karlstad. Vi ser ingen anledning att avbryta detta avtal just nu.

Frågan om ett avtal med Karlstad Fotboll tas upp i kommunstyrelsen under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.