Hur trygg man känner sig och vilket bemötande man får är viktigt för många av de brukare som deltagit i undersökningen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Så bra är hemtjänsten i din kommun

Uppdaterad
Publicerad

Hemtjänsten i Hagfors och Årjängs kommuner är bland de bästa i hela landet. Det visar en kartläggning som pensionärsorganisationen SPF seniorerna gjort.

I undersökningen hamnar Hagfors på sjätte plats och Årjäng på tionde plats när kvalitet inom vård och omsorg sammanställs.

Hemtjänstindex bygger på seniorers önskemål kring vad som är viktigast i hemtjänsten: Själva utförandet, en anpassad biståndsbedömning och tydlig information.

– Jag hoppas att kartläggningen bidrar till mer uppmärksamhet kring hur vi kan förbättra hemtjänstens kvalitet. Detta kommer seniorer idag och i framtiden att gagnas av, säger Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, i ett pressmeddelande.

Det är första gången som SPF Seniorerna presenterar ett kvalitetsindex för alla kommuners hemtjänst utifrån äldres behov och önskemål. Syftet är att landets kommuner ska kunna lära av varandra för att förbättra sin hemtjänst.

Här är hela länets placeringar

I listan syns vilken plats av landets 290 kommuner som de värmländska kommunerna placerar sig på:

6 Hagfors

10 Årjäng

75 Forshaga

104 Sunne

110 Storfors

151 Eda

167 Munkfors

168 Torsby

175 Karlstad

177 Arvika

191 Grums

200 Säffle

230 Filipstad

239 Kil

252 Hammarö

254 Kristinehamn

Källa: SPF Seniorerna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.