Arkivbild. Foto: SVT

Sabotage på en av båtbussarna

Uppdaterad
Publicerad

En av båtbussarna i Karlstad har saboterats under natten till fredag. När personalen kom till båten på morgonen upptäckte de att någon försökt att tända eld på den.

Knappt har säsongen för båtbussarna startat innan rederiet drabbats av ett sabotage.

– Det är någon som försökt sätta eld på båten, troligtvis har de stått på utsidan och försökt få fart på elden med hjälp av tändvätska. Men det tog sig inte som tur var, säger Dan Henegren som är ansvarig för Karlstad sjötrafik som trafikerar båtbusslinjerna.

Skadan var så pass stor att båten fick tas ur trafik, men eftersom man inte börjat köra alla turer än kunde man byta in mot en båt som inte användes.

LÄS MER: Båtbussäsongen inledd

”Känns supertråkigt”

Men trots att resenärerna inte kommer att märka något så känner sig Dan Hedegren ledsen över det som hänt.

– Det känns supertråkigt, det ligger så många timmar bakom de här båtarna. Vi har jobbat hela vintern för att få till fina båtar att då när någon saboterar är det känns det väldigt tråkigt, säger Dan Hedengren.

Händelsen har polisanmälts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.