Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Säffle Pride tillbaka efter pandemin – hoppas på folkfest

Publicerad

Säffle Pride är tillbaka efter pandemin, nu med sin sjätte upplaga. Lördagen 13 augusti hoppas arrangörerna att det blir folkfest i Säffle.

– Det känns jättehärligt att vara tillbaka efter två år av pandemin och att får vi äntligen gå på Säffles gator igen, säger Tomas Rimeika Karlsson, arrangör.

Tomas Rimeika Karlsson har varit med tidigare och arrangerat Säffle Pride och är tillbaka igen inför årets firande.

– Jag förväntar mig att det ska bli en folkfest och mycket kärlek. Det spelar ingen roll hur många som kommer. Det viktiga för mig är att vi gör det igen. Att vi besegrat pandemin och är ute på gatorna med kärleken igen, säger Tomas Rimeika Karlsson, arrangör.

Det kommer att vara en samling i Furuskogsparken innan paranden börjar gå mot centrum för att fortsätta till Kanalparken där programmet kommer att fortsätta med musikunderhållning och tal, men också picknick.

Michelle Hedberg gör debut som en av arrangörerna i år.

– Jag ville vara med för bidra med det jag kan. Jag har föreningskunskap och brinner för HBTQI-frågor och tycker att man ska få älska den man vill och vara den man vill, säger hon.

I klippet berättar arrangörerna om vad de tänker kring säkerheten och vad de ser framemot med evenemanget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.