Säffleoperan vill upprepa succén

Publicerad

Säffleoperan sätter i höst upp musikalen ”Hur man lyckas i affärer utan att anstränga sig”. Det är en musikal från 1960-talet som gjorde stor succé på Broadway.

När Säffleoperan tar sig an musikalen är det med två unga artister i huvudrollen – Oscar Sundling och Klara Nilsson.

– Skönt att vara tillbaka här. Det är nått speciellt med Säffleoperan. Det är Klara Nilsson som berättar. Hon spelar Rosemary i musikalen.

Klara är andra året i Säffle. Ifjol gjorde hon succé som Annie i ”Annie get you gun”. Föreställningen drog 8.200 besökare till Meborgarhuset i Säffle.

– Nu har vi redan 3.000 biljetter sålda till föreställningen som har premiär den 11 oktober, säger producenten Tobias Norelius.

Säffleoperan fortsätter i år med en modell som går ut på att i mindre omfattning anlita kändisar och istället ta in duktiga unga professionella skådespelare och blanda dem med amatörer.

– Det tycks vara ett bra koncept och det fortsätter vi med, säger Tobias Norelius.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.