Foto: Make my day/SVT

Samråd om omstritt byggprojekt i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Det omdiskuterade höghuset i Karlstads centrum arbetar sig nu igenom planprocessen. I kväll var det informations- och samrådsmöte om projektet.

Ett trettiotal personer hade kommit till samrådet och de frågor de mest sköt in sig på, var det sexton våningar höga glashuset intill gamla stadshuset och på parkeringsfrågan.

Enligt planerna ska det gamla stadshuset från 1960-talets början rymma 90 lägenheter och 5 000 kvadratmeter kontorsyta. Till det kommer cirka 80 parkeringsplatser, men de ska skapas i underjordiska garage.

Försäljningen av stadshuset i Karlstad

– Vi vill att det ska bli en mötesplats, säger Mikael Sohlberg, delägare i projektet.

Två nya byggnader planeras, bland annat ett sexton våningar högt glashus med café i bottenvåningen och en restaurang på de två översta våningarna.

Kritikerna menar att påbyggnaden på stadshuset och det nya höghuset kommer att störa miljön i kvarteret Almen. Husen längs Älvgatan är den enda hela husraden som överlevde stadsbranden i Karlstad 1865.

Fram till 27 april kan berörda komma med synpunkter på att byggplanerna i kvarteret Almen i Karlstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försäljningen av stadshuset i Karlstad

Mer i ämnet