Sanny Lindström lägger ner hockeyn

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyspelaren Sanny Lindström, 33, lägger av för gott. I en krönika i Värmlands Folkblad skriver Färjestadsspelaren ”Jag kommer inte längre spela en aktiv roll i svensk elithockey. Någonsin”.

Lindström drabbades av en kraftig hjärnskakning under en match mot Jokerit i European Trophy i slutet av oktober förra året och kämpar fortfarande med sin rehabilitering.

”Vad jag inledningsvis trodde skulle bli en vecka eller två med den så kallade ”hjärntrappan” visade sig bli en kanske livslång läxa i ödmjukhet”, skriver han.

Sanny Lindström har under sin karriär vunnit SM-guld med Färjestad och tagit VM-brons med Tre Kronor 2010. Han berättar att det senaste året har varit tufft, inte minst psykiskt, och att han hört sin dotter säga: ”Pappa leker aldrig längre för han har hjärnskadning”.

Läs mer och hör Sanny Lindström tala ut om hjärnskakningen i Sportens artikel här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.