Foto: SVT

Schützer upprörd på ambulansneddragningarna

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på att dra ner på ambulansen ett par timmar om dagen i några värmländska kommuner under sommaren har upprört. Nu kommer kritik också från kommunalrådet i Årjäng.
– Jag är jätteirriterad på processen där jag som förtroendevald och medborgarföreträdare ska få information från media och via mejl från medarbetare, säger Daniel Schützer (S).

Kritiken har bland annat kommit från ambulanspersonal i Munkfors – som är en av dem berörda kommunerna – Årjäng är en annan och kommunalrådet Daniel Schützer reagerar starkt mot att han inte fått höra någonting om den planerade tillfälliga neddragningen varken i sin roll som kommunalråd eller som ledamot i landstingsfullmäktige.

– Jag kan ju inte göra mig en bild av vad det här får för konsekvenser. Jag behöver ju få se en riskanalys och så vidare. Då hade det ju varit bra att få veta att de håller med det. Nu får jag vet det bakvägen.

Ännu bara ett förslag

Men verksamhetschefen Wolmer Edqvist menar att man följt den gängse ordning som finns när det gäller förändringar. Han poängterar också att det än så länge handlar om ett förslag och inte ett beslut.

– Det finns ingenting att kommunicera, det här är ett förslag som man riskbedömer, sedan kan det hända jättemycket under vägen, beroende på vad riskbedömningen nu får fram, säger Wolmer Edqvist.

– Jag skulle önska att vi först fått veta att läget ser väldigt mycket svårare ut i sommar och att det innebär fler förändringar, att man håller på med en riskanalys och att man återkommer till oss när den är klar, säger Daniel Schützer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer