Se när polisen griper den skjutne mannen

Uppdaterad
Publicerad

Den knivbeväpnade mannen sköts i benet av polis, mitt på fredagseftermiddagen i centrala Deje. Flera vittnen befann sig i närheten och en av dem var Tony, som hamnade mitt i skottlinjen.

– Jag och min flickvän var på väg till bilen och då kommer den här mannen gående över vägen. Han bar på en kniv och gick rakt mot poliserna som stod där. När vi såg det gick vi åt sidan och då hamnade vi precis i skottlinjen. Det var fan läskigt, säger han.

”Han tänkte gå till attack”

Tony och flickvännen bevittnade hur poliserna först försökte få mannen att stanna.

– Det var väldigt otäckt, för man såg på hela hans kroppsspråk att han hade siktat in sig på en av poliserna och man såg på en mils avstånd att han tänkte gå till attack. Polisen sköt varningsskott och skrek åt honom att släppa vapnet och lägga sig ner, men han reagerade inte. Då small det en gång till och mannen föll ihop, berättar Tony.

Fångade händelsen på film

Tony fick snabbt upp sin mobilkamera och fångade gripandet av mannen på film.

– Poliserna sparkade undan kniven som låg bredvid mannen och började klä av honom och plåstra om honom. Jag är verkligen imponerad över hur snabba poliserna var. Det kom fler patruller dit på nolltid, säger Tony.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.