Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör i klippet ovan vad Denny Trfak, delägare av Cazanova, tycker om beslutet och om polisens videobilder. Foto: SVT/polisen

Se polisens krogbilder som fick smittskydd att besluta om stängning

Uppdaterad
Publicerad
Videobilder från krogen Cazanova i Karlstad förra helgen, som togs av en polisman, visade enligt polisen att rekommendationerna för att förhindra smittspridning av covid-19 inte efterföljdes. Smittskyddsläkare vid regionen fattade under torsdagen beslut att stänga krogen. Men på fredagseftermiddagen hävdes beslutet, efter att krogägaren vidtagit åtgärder.
– Vi får öppna igen med omedelbar verkan, de ser att vi följer rekommendationerna, säger Denny Trfak, delägare av Cazanova.

– Vi träffade krogägaren idag och de ska ta bort fler bord inne, man ska ha en räknare för besökare och man ska skippa servering vid bardisken, säger Britt Carlsson, chef tillsynsavdelningen på Miljöförvaltningen i Karlstad.

Krogen Cazanova hade besök av kommunens inspektörer den 24 april och den 30 april. Vid det senare tillfället bedömde inspektörerna att det var fullsatt med 90 personer inne. Man bedömde att det var en armlängds avstånd till intillsittande sällskap. Krogägarna tog då bort 20 platser för att skapa två meter mellan borden och skapa större ytor att röra sig mellan. Möbleringen fick då tummen upp av inspektören.

”Krogägarens ansvar”

Men videon som polismannen filmade vid ett besök den 23 maj ansågs visa på trängsel och för tätt mellan borden. Se polisens bilder i klippet ovan.

– Jag förstår att det kan var ett problem att man har gäster som inte följer reglerna men det är krogägarens ansvar att se till att ha ordningsvakter som säger till på skarpen, säger Britt Carlsson.

Smittskydd Värmland bekräftar att det har beslutats att krogen får öppna med omedelbar verkan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet