Foto: SAFF

Silver till Sverige i amerikansk fotboll

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska damlandslaget i amerikansk fotboll slutade på andra plats i EM i Leeds och tog därmed hem silvermedaljen i mästerskapet.

I den avslutande matchen på lördagskvällen vann man med hela 48-6 över Österrike.

I laget finns flera spelare från Carlstad Crusaders. Bland annat Karin Ullén och lagkaptenen Linda Johansson som  båda varit tongivande spelare i turneringen.  I matchen mot Österrike gjorde Karin Ullén en touchdown direkt på avspark  och senare i matchen kom en touchdown till efter framspel från Linda Johansson.

– Det är total lycka, alla är superglada. Det är så häftigt att vi har gjort det här tillsammans som grupp, det är helt makalöst, sa quarterbacken Linda Johansson till P4 Värmland kort efter medaljceremonin.

Turneringen spelades som ett gruppspel med fem nationer.  Silvermedaljen var första medaljen någonsin för Sverige och innebär också att man får ställa upp i VM nästa gång.

Vann EM gjorde Finland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.