SiV-politikern i Säffle får fortsatt förtroende efter domen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen presenterade tingsrätten sin dom mot en politiker i Sjukvårdspartiet i Säffle. På måndagskvällen meddelar partiet att de har fortsatt förtroende för politikern trots domen.

I ett pressmeddelande skriver Sjukvårdspartiet i Värmland att man som förtroendevald självklart ska respektera lag och rätt men att alla människor kan göra misstag.

Politikern dömdes till att betala böter på totalt 29 600 kronor, efter att hon inte skannat en hylla i självskanningskasssan på Ikea. Hyllan har ett värde på 699 kronor. Domen anser att politikern borde ha haft svårt att missa den.

– Vi ser ingen risk att det här kommer hända igen och hon är en uppskattad partikamrat, säger Marianne Utterdahl, ordförande i Sjukvårdspartiet i Värmland, när SVT Nyheter Värmland når henne på telefon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.