Anläggningens skidåkning kommer att utvidgas med en skicrossbana och nya attraktioner i Ekebybackens Funpark. Foto: SVT

Ski Sunne blir året runt-anläggning

Uppdaterad
Publicerad

SVT Värmland berättade i början av november om förhoppningen från inblandade i skidanläggningen om att få ha öppet hela året runt. Och efter att det blivit klart med några olika finansiärer och då ägaren Stavik satsar stora belopp – blir nu detta verklighet.

Anläggningens skidåkning kommer att utvidgas med en skicrossbana och nya attraktioner i Ekebybackens Funpark. På sommaren kommer mountainbikeutövare att kunna använda området. Ett 30-tal nya stugor kommer också att byggas.

– Vi har lång erfarenhet av att driva en utomhusanläggning. Vi har gjort stora investeringar i snökanoner för att säkra tillgången på snö som nu ska få komma till sin rätt. Även om vi kommer att ha både kalla och snörika vintrar framöver, kan de aldrig garanteras fullt ut. Därför är en helårsanläggning ett logiskt steg för vår verksamhet, säger Curt Rhudin vd på Ski Sunne i ett pressmeddelande.

Satsningen kommer att pågå i fem år, och ska leda till att Ski Sunne blir Skandinaviens främsta destination för outdoor-äventyr.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer