Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skolchefen Jenny Dahlin i Hagfors är bekymrad över snabb smittspridning av corona på Älvstranden Bildningscentrum Foto: SVT

Skolchefen ser allvarligt på coronautbrottet på Älvstranden Bildningscentrum

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen var antalet coronasmittade den senaste veckan bland elever och personal på Älvstranden Bildningscentrum uppe i 48.

– Vi behöver stoppa detta, säger skolchefen i Hagfors Jenny Dahlin. Skolan övergår helt till distansundervisning imorgon.

Årskurs F-3 håller stängt den kommande veckan och för årskurs 4-9 och gymnasiet gäller fjärrundervisning. Beslutet om undervisningsstopp på plats i skolan berör 1200 elever och 220 medarbetare.

Siffran för antalet smittade med covid-19 ser fortsatt ut att öka och skolchefen utesluter inte att skolstoppet kommer att förlängas. De som smittats verkar ha klarat sig någorlunda bra.

– Ingen är allvarligt sjuk som vi vet, ingen på sjukhus. Några har inte ens fått några symptom och några har haft hög feber och hosta, tryck över bröstet, säger skolchefen Jenny Dahlin.

Hör skolchefen i Hagfors Jenny Dahlin berätta om beslutet att stänga Älvstranden Bildningscentrum för undervisning den kommande veckan i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet