Foto: TT

Skolinspektionen ger grönt ljus för skolor i Karlstad kommun

Publicerad

Skolinspektionen har avslutat sin granskning av Nyeds skola i Molkom och Frödingsskolan i Karlstad. Bristerna anses åtgärdade.
– Vi är jätteglada, säger skoldirektören Maria Kjellström.

Efter en granskning förra året riktade Skolinspektionen kritik mot skolorna och kommunen riskerade miljonbelopp i vite om bristerna inte åtgärdades.

– Vi tittade på varje skola för att se vad rektor och personal på skolan kan göra, säger skoldirektör Maria Kjellström och säger att de arbetat med utbildningsinsatser, samarbetat med andra skolor och skapat gemensamma rutiner.

Kompetenshöjning

– När det gäller Frödingsskolan handlade kritiken om att vi inte tillräckligt anpassade undervisningen till elevgruppen och då främst för de elever som inte har svenska som modersmål. Så där har vi jobbat med att höja kompetensen hos lärarna, säger Maria Kjellström.

Skoldirektören menar att arbetet har varit omfattande och att den mest tidskrävande delen har varit att få alla led i verksamheten att agera tillsammans.

Samarbete med KAU

– Skolverket erbjuder stöd och samarbete för att de här förändringarna ska ligga kvar. Under några år framöver ska vi också arbeta med Karlstads universitet.

Nu har de flesta lärare gått på sommarlov men Maria Kjellström tror att Skolinspektionens besked är en lättnad för personalen.

– Vi tycker att det är ett rättvist beslut som visar att vårt arbete med att förändra har gett effekt. Det var en fin sommarpresent.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer