Foto: TT ARKIVBILD

Skolinspektionen kritiserar Frödingskolan

Publicerad

En rad brister har funnits vid Frödingskolan i Karlstad. Kommunen hotas nu med ett vite på 700 000 kronor om bristerna inte åtgärdas.

Bristerna handlar om att skolan bland annat inte ger tillräckligt med hjälp till elever som riskerar att inte nå kunskapskraven. Man ger heller inte snabbt nog stöd till elever som behöver extra undervisningsstöd, anser att undervisningen inte är strukturerad och det inte finns arbetsro under lektionerna.

Skolinspektionens utredning visar också att skolan behöver utveckla samverkan mellan lärare, mellan lärare och elevhälsa samt mellan lärare och studiehandledare.

Inspektionen meddelar att man ser allvarligt på bristerna och uppger att flera av dem är sådana att de fått, eller riskerar att få, påtagliga negativa konsekvenser för eleverna vid skolan.

För att slippa vitet på 700 000 kronor måste bristerna som påtalats vara åtgärdade senaste den första oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer