Föreningen Skutbergets Wenner vill se ett läger nästa sommar. Foto: SVT

Skutbergets Wenner: ”Vill ha ett Skutbergsläger nästa sommar”

Uppdaterad
Publicerad

Trots stora motsättningar när det gäller en Muminpark i Karlstad vill Skutbergets Wenner samarbeta med Karlstads kommun för att få till ett sommarläger för barn på Skutberget nästa år.

– Det är perfekt här, vi skulle vilja starta ett Skutbergsläger här, säger Thomas Martinsson, ordförande i Skutbergets Wenner.

Inriktningen skulle vara fotboll och vattensport.

Föreningen vill också bygga ett lekotek på Skutberget som fylls med lekredskap som skolbarn ska kunna låna gratis för att uppmuntra till fysisk aktivitet.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Johanna Larsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, säger att hon inte kan bedöma om Skutberget kan få kommunens stöd för sådana satsningar.

– Men en stödberättigad förening som jobbar med barn och ungdomar kan söka pengar till sommaraktiviteter, säger hon.

”Iller i brallorna”

Thomas Martinsson säger att hoppet att få till ett samarbete med kommunen nog inte är så stort.

– Det finns politiker som vägrar att prata om Skutberget och temaparken, det är locket på som gäller. Det finns ett ointresse, det är som om de får en iller i brallorna, de vill avsluta samtalet direkt när man tar upp frågan, säger han.

Johanna Larsson säger att hon haft många möten med Skutbergets Wenner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet