Michael Lindqvist krockade med domaren i matchen mot Brynäs Foto: Bildbyrån

Skyttekungen drabbad av hjärnskakning

Publicerad

Färjestads och hela SHL:s skyttekung Michael Lindqvist ådrog sig en hjärnskakning i annandagens match mot Brynäs.

– Till att börja med räknar vi med att han är borta en vecka, sedan gör vi en ny bedömning, säger Mattias Hell, medicinskt ansvarig i FBK.

Det blev dubbla förluster för Färjestad mot Brynäs på annandagen. Laget föll med 2-4 och dessutom tvingades skyttekungen Michael Lindqvist utgå efter att ha krockat med domaren. Nu kommer skadedomen.

– Han har ådragit sig en hjärnskakning efter smällen igår, säger Mattias Hell och fortsätter.

– Det är alltid lite svårt att uttala sig men om jag säger så här, han har symptom som efter en hjärnskakning men han var här i morse och mår ganska bra.

”Han får oavsett inte spela på en vecka”

Lindqvist tränade inte med laget dagen efter. Nu blir han borta minst en vecka men det kan bli en längre skadefrånvaro. Han missar lagets kommande två matcher.

– Oavsett symptom kan man inte riktigt se hur länge han blir borta. Han får oavsett inte spela på en vecka, även om han mår jättebra imorgon, säger Mattias Hell.

Sedan tidigare är Per Åslund och Martin Johansson skadade men de kan eventuellt vara aktuella för spel i nästa match. FBK-backen Anton Grundel är fortsatt borta på grund av en hjärnskakning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.